Tigerrejer i grøntsagspande

One-way ticket til sommerferien er bestilt! Vi rejser om 24 timer!

Ovenpå en god flakse vin og et par GT’s tog M og jeg i går aftes en beslutning om, at nu skulle vi altså på sommerferie!
Så vi hev alle de friluftsbøger frem vi har, googlede løs, skrev ned, tegnede, målte op, sammenlignede vejrudsigter og planlagede.

Billedet er fra vores sommerferie sidste år, hvor vi vandrede i Norge. Du kan læse mere om turen her.

Vi har altid snakket om, at når han kom hjem fra udsendelsen, så skulle vi på en lille ferie, men det er sådan set også det eneste vi har planlagt. Altså at vi bare skulle afsted. Ikke hvornår, eller hvorhen. Bare ud i det fri.
Men sent i går aftes fik vi altså strikket turen sammen over et par timer, og jeg glæder mig rigtig meget!

På listen over ting vi gerne ville se/opleve denne gang stod der: vandring, kajak og fiskeri!
Så vi skulle finde et område, der gav mulighed for alle 3 ting, uden at vi skulle ud på en alt for lang køretur. Tilmed skulle det jo også være i et land, hvor vi må slå telt op over alt, lave mad over bål og kan drikke vand fra søer/åløb.

Derfor går turen denne gang til Sverige!!
Nærmere betegnet: 2 timer nordøst fra Gøteborg. Her ligger Sveriges største sø Värnen.

Valget faldt egentligt herpå fordi vi søgte efter steder, hvor man kunne leje kajakker. Her fandt vi Naven Outdoor Experince der lejer kajakker ud til en pris af ca. 1.100SEK for 2 døgn.
Mange af de steder vi har søgt på har det været væsentligt dyre, samt det har været svært at gennemskue, om vi uden guide kunne leje kajakkerne flere dage i træk. Men det er altså lige til her, så længe man opfylder deres krav for leje af en kajak. Dem kan du læse her samt se prislisten her.

Herfra googlede vi så på vandreruter i nærheden. Ikke så langt derfra går Bohusleden. En vandrerute der strækker sig helt fra Lindome (syd for Gøteborg) og op til Strömstad. En 370 km velmarkeret rute, vi tidligere har gået et par etaper på. Du kan se et oversigtskort over Boshusleden her:

Kortet er fundet via hjemmesiden her, og er ikke mit.

Vores første ferie sammen i sommeren 2017 gik nemlig også til Sverige, hvor vi gik i 5 dage på Bohusleden. Her gik vi etape 6 til 10, og så gik vi af ruten og forsatte af en anden vej. En fantastisk tur der gav os nogle store naturoplevelser sammen. Den tur kan du læse meget mere om HER.

Så spørgsmålet var, om vi igen i år skulle tage et par etaper på denne vandrerute. Vi nåede nemlig langt fra at gå hele ruten sidst, som i øvrigt er virkelig smuk. Men vi besluttede os i stedet for at se, om der ikke var noget i nærheden af stedet, hvor vi lejer kajakkerne. Og det er der, faktisk hele 2 smukke ruter.
Den ene hedder Kinnekulleleden og er 45km lang, hvor man går i et loop.
Den anden rute hedder Biosfärleden, og er 136km, hvor man går fra A til B.

Kinnekulleleden er selvfølgelig meget praktisk, da vi her går i loop, og derfor kommer tilbage til bilen uden problemer. Dog er denne rute ret kort og den vil kun tage os et par dage at gå. Tilmed vil vi, ud fra de kort vi har kigget på, kun have adgang vil vand den ene halv del af ruten. Og vi er nogle sucker for at sove tæt på vand, så vi kan bade og hele tiden tanke op til mad, kaffe osv.
Kortet er fundet via hjemmesiden her, og er ikke mit.

Så vi valgte Biosfärden, da vi her går langs den store sø og ind gennem nogle smukke skovarealer. Vi har regnet ud, at ruten nok vil tage os 5 dage at gå, hvis vi går fuld distance. Dog pønser vi lidt på kun at gå 3-4 dage, alt efter vind og vejr.
Kortet er fundet via hjemmesiden her, og er ikke mit.
Vores plan er, at vi sætter bilen i Läckö og herfra går på ruten og op til Hällekis. Den tur tror vi vil tage 2-3 dage. Herfra vil vi så beslutte om vi vil gå videre op til Mariestad, eller om vi vil stoppe her. Vælger vi at stoppe, så går der offentlige transportmidler tilbage til Läckö fra Hällikis, og det tager omkring 2.5 time i bus/tog. Forsætter vi op til Mariestad kan vi herfra tage en bådtaxi tilbage til Läckö. Det synes jeg personligt lyder mega hyggeligt, men ud fra priserne vi kan finde på nettet, så er det også lidt spicy-pricy. Mellem 450-650SEK for denne tur, som jeg forestiller mig tager et par timer.
Men som sagt, så er det her slet ikke besluttet endnu, det tager vi nok hen af vejen. Vores kilde på dette kan du finde her.

Øverst på pakkelisten står vores fiskestænger!
Det var nemlig en af de ting vi rigtig gerne ville på denne ferie! Og det er bestemt muligt i den store sø, Värnen.
Via nettet har vi læst os til, at man som udenlandsk borger gerne må fiske ganske gratis i søen, så længe det kun er med sportsfiskegrej. Derudover er der nogle mindstemål for fiskene som man skal overholde, hvis man fanger en fisk og ønsker at spise den.
Vores kilde på dette er her. Og mindstemålene fandt vi her.

Så ja, i morgen triller vi altså afsted! Vi kører op til mine forældre i Sæby i morgen aften og snupper en overnatning der, inden vi torsdag morgen tager færgen til Gøteborg.

I modsætningen til vores tidligere friluftsture har vi denne gang bil med. Grunden til dette er, at vi hermed nemmere kan komme op til Läckö når vi ankommer til Göteborg. Derudover giver det os lidt frihed i forhold til, at vejret umiddelbart ikke tegner sig helt sommerligt. Så hvis vejret skulle blive rigtig træls, så pakker vi bilen og kører hen til et sted med solskinsvejr. Her er mulighederne jo mange, da Sverige er et kæmpestort land.
Men altså, når det så er sagt, så er der altså mulighed for at komme til Läckö med offentlige transportmidler, det tager omkring 4,5 time.

I forhold til vejret, så kan vi godt mærke at vi er lidt sent ude i år, for at få noget sommervejr. Så vi må altså bide i os, at det bliver til grænsen af lidt mild efterårsvejr. Nogle dage loves der tørvejr og mellem 18-20grader, og nogle dage skal det regne med en temperatur ned til 12-15 grader.

Nå men bottomline er: der er bestilt en one-way ticket med færgen! Og derfor ved vi heller ikke hvornår vi kommer hjem endnu?! Men jeg glæder mig!
Og nu skal der pakkes og gøre klar til nogle fede dage i det fri!

Stort smil fra C, der stadig flyver rundt på en lyserød sky over endelig at have M hjemme igen.
Læs mere om det lige her: Endelig er udsendelsen slut

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tigerrejer i grøntsagspande