One-way ticket til sommerferien er bestilt! Vi rejser om 24 timer!

Pakkelisten til nye eventyr i vildmarken!

I går skrev jeg om, at M og jeg nu endelig har fået bestilt sommerferie! Og vi rejser i dag!
Første del af turen går op til mine forældre i Sæby, hvor vi har en overnatning inden vi torsdag morgen skal med færgen fra Frederikshavn. Vil du læse mere om turen, så klik ind her: One-way ticket til sommerferien er bestilt! Vi rejser om 24 timer!

Det fede ved denne tur er, at vi denne gang har bil med! Det betyder, at jeg kan pakke lidt anderledes end jeg plejer, og lade de ekstra ting som jeg tager med blive i bilen, når jeg ikke skal bruge det.
Når det så er sagt, så skal vi jo også vandre, og den taske skal jeg selv slæbe på, de dage at det står på! Det samme gør sig jo egenligt gældende for kajak-turen, men at ro med tasken er ikke helt det samme som at gå med tasken, selvom de ca. 20 kg jo trods alt skal fragtes med rundt.

Vi ved endnu ikke, om vi tager kajak-turen eller vandreturen først, men dog er jeg sikker på, at vi lige taget et kort pit-stop ved bilen på et par timer mellem de to ture. Så kan vi få fyldt madrationer på taskerne igen og skiftet lidt rundt i tøjet.
Vejrudsigterne for vores tur er meget blandet. Nogle af dagene er der høj solskin og mellem 18-20grader, og andre dage skal det regne meget og være ned til 12-15 grader varmt. Derfor er det også fedt vi har bil med denne gang, så når vi fx kommer fra vandretur, og har maget vådt tøj i tasken, så kan vi pakke om ved bilen og få fyldt med tørt tøj i taskerne igen.

Og ja, selvom jeg gerne vil udråbe mig selv om et dedikeret friluftsmenneske, så hader jeg altså også at være våd og kold flere dage i streg! Så at have muligheden for et tørt og sikkert tøjdepot er altså lige i øjet!
– og så er der jo lige den lille detalje, at vi endnu ikke ved, hvornår vi kommer hjem igen?! Så det er lidt svært at vide, om jeg skal pakke til 5, 7 eller 10 dage. Men jeg tænker, at vi prøver med 7, og så lige et par ekstra trusser – just in case..

Pakkelisten for 7 dage vandring og kajak-tur i Sverige:

Tøj:
6 par strømper (må skylle dem op som dagene skrider frem, hvis det ikke er nok)
10 par trusser
2 sports-bh
5 t-shirts
1 langærmet uldundertrøje
1 skaljakke (regnjakke der er åndbar)
1 fiberjakke (kan undlades, hvis man ved der er dejlig varmt vejr på hele turen, men det ved vi jo ikke rigtig)
1 par shorts
1 sæt badetøj (jeg tror desværre ikke vi er helt alene ved den kæmpe sø, så jeg tør ikke satse på jeg kan nøgenbade)
1 par lange bukser
^og her har jeg jo lige anskaffet mig mine nye Abisko Zip-Off bukser, som kan lynes af midt på låret, så jeg både har shorts og bukser i samme styk tøj! Skisme smart og både plads og vægt besparende. Tilmed er de en meget flot farve blå. De er sponsoreret af Friluftsland kan finde dem via linket her.)

Køkkengrej:
Dunke til 3L vand
Kop og ske i hård plastik
1 jetboil + gas
Kaffe og stempel til jetboil til M.
Frysetørret mad i poser (7 x morgenmad, 7 x frokost, 7 x aftensmad)

Toilettaske:
Hårbørste
En lille sæbe/balsam (i hotelstørrelse)
Deo
Micro-fiber håndklæde
Tandbørste + tandpasta
Solcreme

Mini førstehjælpstaske:
Alco-gel
Læbepomade
Vabelplaster
Alm. plaster i forskellige størrelser
Plaster strips (til en flænge)
Spritservietter
Sportstape
Saks til til klip af sportstape
Smertestillende i lille æske
Insektcreme / myggespray

Grej:
Sovepose
Telt (vores nye telt! Det glæder jeg mig SÅ meget til at teste)
Liggeunderlag
Kort over område vi skal gå + kort over område vi skal ro i kajak.
Kompas
Pandelampe + batteri
En lang snor, som kan fungere som tørresnor for vores våde tøj (enten sved eller regn?)

Det sidste nødvendige lir:

Toiletpapir
Kasket
Solbriller
Kniv og ildstål
Klipklapper (til lejerhygge, så fødderne kan få luft, og så man kan bade uden at få fusserne skåret op af skaller ellers spidse sten)
Powerbank (Vi har sådan en smart en købt i Harald Nyborg til 169kr og den har hele 20.000 mAh! Du får lige et link her)
Kindle (fuldt opladet på batteri og nye spædende bøger! Og mangler du inspiration til en ny god bog, så læs lige indlægger her, hvor selve Sara Blædel også giver sine boganbefalinger: Gode krimier til vandreturen og sommerferien)
Myggespray og knot-net (net til at tage over hovedet og kasketten, så man undgår myggestik og fluer i ansigt og øjne – ja man ligner en bi-farmer, men det er virkelig needed at have med, hvis der er mange insekter)
Små snackposer! (Det er en daglig pose med forskellige snacks, som man kan gå og spise af hele dagen. Og det er igen mig der står for dem i år! Og den kommer til at bestå af Barebells protein-bar og andre lækre ting.

Sko:
Mine all time favorit Salomon Speedcross.
I know, I know. Der sidder nogle og rynker på næsten nu og siger, at det ikke er en vandrestøvle! Og nej det er det ikke, det er faktisk en trail-løbesko. Men jeg går så hammer godt i dem! Og jeg har vandret sorte vandreruter i dem i Norge, og det er gået så godt! Også selvom der hverken er ankelstøtte eller goretex i dem.

Det er jo IKKE en overlevelsestur, derfor er der selvfølgelig også pakket:
Chips
Øl
Slik (junglevrål er vores faste vandre-slik)
Dr. Nielsen (en bitter til lejerhyggen)
Vin (erfaring fra tidligere har vi denne gang en karton-vin med, så vi ikke skal slæde på de tunge glasflasker)

Som nævnt har vi jo bil med denne gang, derfor har det været nemt at pakke lidt ekstra hygge, øl og vin, da vi jo bare kan lade ekstra ting blive i bilen og ikke skal slæde på det når vi vandre. Det er altså ret så fordelagtigt!

Men nu er kursen altså sat mod nord!
Første stop er hos min forældre i Sæby, hvor daddy-cool har lovet at tænde op i grillen og sørge for god vin! Så nu er ferien begyndt! Det betyder med andre ord også, at nu skrues der max op for hyggen, der må drikkes øl fra kl. 10 og spises uendelige mængder af kalorier dagen lang!

Hvis du vil læse om, hvad der skal ske på turen, så klink ind her: One-way ticket til sommerferien er bestilt! Vi rejser om 24 timer!

Et kæmpe stort og meget tilfreds smil fra C.

4 kommentarer

 • Rikke

  Kan man få soveposer med plads til 2? Vil nødigt undvære min menneskelige varmedunk,hvis jeg skal sove udenfor.

  Kender du https://juniorgrej.dk/produkt/rejse-toejvask/ dem har vi med når vi rejser, så kan man lige vaske et par ting undervejs,og behøver ikke pakke helt så meget tøj.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Rikke,

   Ja det kan man faktisk godt! meeen, mon ikke det er bedre for jer begge to at sove i hver sin? Jeg ved ikke hvad i er vant til selvfølgelig, men ellers kan der købes inderposer til soveposer, som fx er lavet af fleece. Den giver også ekstra god varme. men hvis det er her europa i skal sove i sovepose i foråret/sommeren, så tror jeg ikke du skal være nervøs for at komme til at fryse!

   Nej det kender jeg ikke, men tak for tippet! Det er da vildt smart! Tusind tak!
   Rigtig god dag til dig søde!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  ELSKER disse indlæg omkring jeres ture og hvad du pakker osv.. vil selv en dag gerne tage til Norge eller Sverige og rejse 😊 Du er en kæmpe inspiration!! Ville ønske jeg stadig var en del af forsvaret, så jeg også kunne få fat i feltrationerne, de er bare så belejlige at have med 😁 God tur og god ferie! ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej søde Camilla, Argh hvor er det bare dejligt at hører! Tusind tak!! Og du skal da bare afsted! 😀
   Jamen du kan jo købe samme typer af mad i Friluftsland – totalt samme princip med at hælde lige kogende vand i!
   Tak søde, glæder mig til at fortælle løs om den her på bloggen!
   God aften til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

One-way ticket til sommerferien er bestilt! Vi rejser om 24 timer!