Den svenske vildmark, etape 3

Rødbedeskede, menstruella, lady-days og mit garmin ur.

I samarbejde med Garmin og Sportsmaster.

I knap 2 måneder har jeg nu haft et nyt ur på håndleddet, og jeg har faktisk kun lige haft det af når det skulle lade – hvilket i øvrigt har været overraskende få gange!

I starten af juli fortalte jeg, at jeg havde sat mig et nyt mål; at løbe CPH Half, som jo skal ske allerede i næste måned! Men for at nå at komme i god form har jeg teamet op med en løbecoach! En helt særlig en af slagsen. Nemlig mit ur! Gennem mit Garmin Forerunner 245music kan jeg nemlig tilkoble Garmin Løbe Coach, som gennem app’en ’Garmin Connect’ (gratis) hele tiden tracker mine træning og sammensætter min træningsplan ud fra min udvikling. Man vælger selv ens mål, trænings intensitet osv, og det er drøn nemt at sætte op. Det er SÅ smart.
Man kan også downloade sin musk eller podcast til uret, så man er fri for at slæbe sin store mobil med rundt på løbeturen – ligesom på billedet her, hvor jeg på dagens træning er ved at dø af grin over en podcast! Men hele både Garmin coach og download af musik/podcast til uret kan du læse meget mere om i indlægget her: Jeg har sat mig et stort mål! Og til September indfrier jeg det!

I dag skal det handle om noget andet. En funktion kun os kvinder kan bruge, men til gengæld også få en helt masse ud af! Sorry guys. Men det nye Garmin Forerunner 245 music kan SÅ mange fede ting, dog synes jeg, at det mest imponerende er, at man i sit ur og via app’en kan registrerer sin menstruationscyklus. Det kan for nogle godt lyde lidt mærkeligt, at man i en trænings app nu skal til at registrer noget som for mange er super personligt. Og det er altså stadig helt privat i app’en, der er ikke andre som kan se hvad du registrer, det er kun til eget forbrug. Men hvorfor gøre det? Jo fordi, at nemlig ved at registrer din menstruationscyklus vil du kunne få et komplet billede af dit helbred.
Det kan være du har menstruation regelmæssigt, eller helt uregelmæssigt? Måske har du det slet ikke eller er på vej ind i overgangsalderen? Uanset hvad, så kan man i app’en nemt plotte de følelsesmæssige og fysiske symptomer du oplever hver dag. Og alle disse informations logges og hjælper med at danne et helhedsbillede af din krops sundhed.

Du lærer din krop meget bedre at kende, ved at holde denne nemme logbog over noget, som i den grad kan være roden til oppustet mave, frustrationer, smerter, humørsvingninger, træthed, søvnmangler, spisetrang osv. Tilmed vil app’en give forslag tilbage til dig om, hvilke vitaminer der fx kan være gode at spise, hvis du døjer meget med smerter osv. Du vil hermed have en hel logbog over, hvordan du har været påvirket, om noget har ændret sig, eller om der er en særlig tendens til at du fx altid bliver meget oppustet og får yderligere spisetrang ugen op til din menstruation.

Mest imponerende er, at efterhånden som du logger dine oplysninger og symptomer om din cyklus, så vil du begynde at få menstruations- og fertilitetsforudsigelser! Og jo mere du logger, jo mere nøjagtigt bliver disse forudsigelser! læs evt mere her.

Jeg har altid haft en oplevelse at, at min træning er svære at komme igennem i særlige perioder af mine cyklusser, og det viser sig, at der er en helt naturlig forklaring på dette. Nu hvor jeg er begyndt at logge mine start- og slutdatoer, følelsesmæssige- og fysiske symptomer samt selv skrive et par personlige bemærkninger kan jeg se et tydeligt mønster. Min krop har brug for forskellige næringsstoffer efterhånden som hormonerne skrifter, og i app’en kan jeg få information om de forskellige faser af min cyklus og hvordan de påvirker min krop. Det har givet mig en meget bedre forståelse og oplevelse af mine cyklusser, nu hvor jeg har et konkret overblik og simpel tekst at forholde mig til.

Selvom menstruation for mange er tabulagt, så synes jeg lige at vi skal slå fast, at det er noget af det mest almindelige i hele verden. Lige så almindeligt det er at spise, sove, drikke og gå på toilet, lige så almindeligt er det, at vi kvinder har menstruation. Det kan umuligt få nogen til at rynke på næsen. Og så må i helt selv om i vil kalde det ”en maler i opgangen”, ”rødbeder i postkassen”, ”tante rød er på besøg”, ”lady days”, ”mens”, ”menso”, ”menstruella”, ”russer på besøg”, ”kommunister i lysthuset”, ”rust i undervognen”, ”russisk benzin i kabulatoren”, ”periode sovs”, ”rødbedeskede” eller ”mit lort”. Jeg er mere til bare at kalde det, for hvad det er, og synes at noget så almindeligt menneskeligt og kvindeligt ikke behøver noget ”kælenavn”.

Til sidst vil jeg bare lige sige, at uret Garmin Forerunner 245 music lige nu er sat ned hos Sportsmaster! Se mere HER. 
Uret fåes både i hvid, sort og turkis.

Ha’ en skøøøøn solskinsdag.
Smil fra C.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den svenske vildmark, etape 3