Tip til et vandtæt overblik over dit tøj i rygsækken

Sommerferie i den svenske vildmark, etape 1

Så er jeg tilbage på pinden, her på mit lille hjemmekontor.. En kedelig kontrast efter et fantastisk eventyr i den svenske vildmark, som jeg har glædet mig rigtig meget til at dele med jer her på bloggen, så jeg kan videregive mine nye erfaringer, samt tips og tricks der forhåbentligt vil inspirere dig til at komme på vandreferie!

Nå men det hele skete jo sådan lidt hurtigt.. Efter en god flakse rødvin og et par store GT’s besluttede vi os for, at nu skulle vi altså på ferie! Og ikke længe efter havde vi sat en destination og købt færgebillet! Men hele planlægningen af turen kan du læse mere om lige her: One-way ticket til sommerferien er bestilt! Vi rejser om 24 timer!

Det skal dog siges, at selvom vi havde planlagt turen ret godt, så holdte den langt fra stik, da vi blev meget udfordret af vejret under vejs og måtte lave en del ændringer. Dog havde vi stadig den dejligste tur!

14. august: Pakning og afgang!
Vi var tidligt oppe, nød en let morgenmad og så fik vi ellers rodet hele hytten til! At pakke til en friluftstur gav åbenbart anledning til at få endevendt hele kælderen efter de nødvendige ting. Den største forskel på denne tur, som vi tog denne her gang, sammenlignet med de tidligere vandreferier vi har været på, var nemlig, at vi denne gang havde bil med. Det betød både, at vi kunne pakke flere ting, men at det skulle pakkes i sektioner, så taskerne passede med dagene vi var væk fra bilen. Et lidt større puslespil, men det gik op.. Og bilen blev proppet og pakket!
Du kan se hele pakningslisten lige her: Pakkelisten til nye eventyr i vildmarken!

Lige snævert omkring kl 14 blev kursen sat mod Nordjylland, hvor M og jeg havde booket en lille overnatning inklusiv lækker aftensmad i vores lille sommerresidens – altså i mine forældres annex, med min far som grill-mester! En herlig aften, hvor bøffen var rød og rosévinen kold!
Mine forældre bor kun 20 min. fra færgen, så det er altså så fornemt, at vi kan kører derop dagen før, så vi ikke skal op klokken dolk herfra adressen, da vi bor knap 3 timer fra færgen.

BTW: Der er tips til overskuelige vandtæt pakning lige her: Tip til et vandtæt overblik over dit tøj i rygsækken

15. august: Afsted til den svenske vildmark!
Vi var tidligt oppe og holdte klar ved færgen i Frederikshavn kl 07.30! En time senere sad vi ved et bord med smuk havudsigt og med selskabet af en mine folkeskoleveninder. Mia og hendes kæreste havde booket en lille weekend get-away til Gøteborg, som lød til at byde på en masse hygge med shopping og god mad i den smukke storby! Det var helt tilfældigt, at vi dagen før fandt ud af, at vi skulle med samme færge til Sverige – men derfra var vi hurtige til lige at få arrangeret noget fælles morgenmad! Så M og jeg havde købt lidt let pålæg og ost samt hentet rundstykker fra bageren, og så mødtes vi ombord på færgen og hyggede os med et lækkert morgenbord. Det er skørt at tænke på, hvordan Mia og jeg har delt en stort set hele vores barndom sammen! Vi har både gået i børnehave og folkeskolen sammen – i alt over 12 år! Og jeg glæder mig over, at vi stadig har kontakt og stor glæde af hinandens selskab. Der går længe mellem vi ses, og det er heller ikke fordi vi snakker sammen hver dag, men når vi ses, så er glæden og energien altid den samme, og venskaber som disse er noget jeg sætter ufattelig stor pris på!

Nå men efter 3 timers rundstykstykning-kagespisning-kaffedrikning-hyggesnakken nåede vi i havn i Gøteborg og fik krammet de to turtelduer farvel til en hyggeweekend, mens vi selv forsatte på vores eventyr ud i vildmarken.

Vi satte kursen mod Läckö slott! Et virkelig stort og flot slot der ligger helt ud til vandet ved Sveriges største sø. En sø der ca. er på størrelse med Sjælland! Ved siden af slottet ligger en lille turistinformation, hvor vi spurgte efter et kort over området, som vi skulle bruge til at vandre ud fra. Kort var ingen problem, vi fik hele 3 forskellige over området!

Dog fandt vi ud af dagen efter, at vi slet ikke kunne bruge dem til at vandre på, hvorfor vi allerede på dag 2 måtte lave en masse om i vores plan og starte med at køre til en helt anden by for at få fat i det rigtige kort – meen forsættelsen på denne de-tour og de yderlige ændringer vi måtte lave, fordi det kort vi skulle bruge tydeligvis var umuligt at opstøve, kommer lige i etape 2!

Men altså, ved det fine slot er der en lille vandretur, den tager cirka et par timer, hvor man går et stykke op af søen og så ind i gennem skoven tilbage. Et loop i smuk natur! Vi fik af vide i den lille turistinformation, at vi kunne gå runden og finde et sted at campe med telt helt gratis, og ellers betale 200SEK for at telte på deres campingplads. Det fik hun jo til at lyde ganske nemt, så vi gik tilbage til bilen, proppede lidt ekstra vin og Bailey i tasken, da vi tænkte vi max skulle gå i 10-15min før vi havde det perfekte teltsport at campe på..

Meeeen så let var det altså slet ikke! VI endte med at gå hele runden, med lidt for tunge tasker, uden overhovedet at finde et nogenlunde fladt sted, hvor teltet kunne stå, uden det var på enten grus eller store sten… Men runden var da ganske smuk! Dog endte vi på den lille campingplads der ligger lige ved siden af slottet, og parkeringspladsen hvor bilen holdte. Her gav vi 200SEK for en teltplads, hvor man dertil har fri adgang til gode toilet og bad faciliteter. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke kiggede efter køkkenfaciliteter, da vi jo bare har vores feltrations-mad med, men mon ikke der var et eller andet, måske en opvaskestation.. Nå men jeg ved, at campingpladsen har åbent fra maj til september og du får lige et direkte link ind til deres hjemmeside HER. http://www.lackoslott.se/camping-gasthamn.aspx

Vi fik slået vores nye fine telt op, lavet lækker kartoffelmos og drukket lidt af de 3L rødvin vi havde slæbt rundt på de sidste par timer! En perfekt første ferieaften.

Stort smil fra C.
PS imorgen udkommer etape 2!

1 kommentar

  • Mia

    Yay! Det var simpelthen så hyggeligt 🧡 Ja, det er utroligt at tænke på alle de år, vi har på bagen sammen. Heldigvis har intet ændret sig, når vi endelig ser hinanden og det sætter jeg kæmpe pris på! Lad os snart hygge igen!! 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tip til et vandtæt overblik over dit tøj i rygsækken