Endelig er udsendelsen slut

Tigerrejer i grøntsagspande


I foregårs var i med mig en tur i mit køkken, altså via min instagram-story! Her fik jeg bikset en let og lækker ret sammen med en masse grøntsager og store tigerrejser, og opskriften blev heftigt efterspurgt! Så altså, den kommer her:

Du skal bruge:
Til 2 pers
15-20 stk. tigerrejer
1/2 bundt asparges
1 rødløg
3 fed hvidløg
1 rød peber
1/3 spidskål
1 citron
250 ml madlavningsfløde (4% kan købes i Rema 1000)
Dild (jeg brugte tørret fordi jeg ikke havde frisk)
Olivenolie
Salt og peber

Tigerrejer kan være virkelig dyre! Men faktisk så har de dem i Lidl, på frost, til en ret fair pris. Jeg kan ærligt ikke helt huske præcise vægt eller pris, men der er i hvert fald rejer nok til 4 personer og prisen mener jeg var på 70-80kr. Tilmed er rejerne skåret i ryggen, så når de er tøet op er skallen lige til at pille af dem. Det er nemt, man trækker bare skallen fra den ene side af ryggen, ned om maven/benene og over mod den anden side af ryggen, mens man giver den et lille klem ved halespidsen. Er du tvivl, så se min video her: Tigerrejer og godt med grøntsager.

Sådan gør du:
Pil rejerne og lav en marinade af saften fra en halv citron, dild, 3 pressede fed hvidløg, olie og salt. Vend rejerne her i og lad dem stå overdækket, gerne på køl. Varm en pande op ved jævn varme med olie på. Skær rødløget i gode skiver, gerne 3-5ml tykke. Brun dem let. Rengør og skær både rød peber og asparges i gode strimler og tilsæt dem til panden. Svits dem let i ca. 5 min. Skær spidskålet i strimler og tilsæt det til panden. Svits yderligere det hele i ca. 3 min. Pas på med ikke at give det for meget varme, så det ikke brænder på. Grøntsagerne skal helst ikke miste alt biddet.

Hæld fløden over og tilsæt en masse dild, salt og peber. Placer nu rejerne enkelt vis fordelt på hele panden og hæld til sidst marinaden henover.

Skru ned for varmen, så retten står og simrer helt svagt. Tildæk panden, har du ikke et låg så brug sølvpapir, og lad den så i 5-10min, alt efter hvor meget varme der er på. Jo mere varme rejerne får, jo mere faste bliver de.

Jeg serverede retten i panden, som jeg pyntede med et drys dild og et par skiver citron.
Retten er let at lave, hurtig at rydde op efter og meget velsmagende! Og så smager den helt perfekt til et stort glas kold rosé eller hvidvin!

Jeg håber du får en rigtig dejlig tirsdag!
Jeg bil forsætte i mit ferie-mode, og bare nyde at have M hjemme! Ovenpå et savn gennem 6 måneder er jeg stadig et rod af følelser indeni. Det kan du læse mere om her: Endelig er udsendelsen slut

 

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endelig er udsendelsen slut