Hvad er det egenligt værd at være blogger?

Den svenske vildmark, etape 6

20. august: kajakker, overskridelse af personlig grænse, Gøteborg, mad og færge tur hjem til Danmark:

For en gangs skyld have vi faktisk sat vækkeuret på den her tur og klokken 07.00 gik alarmen. Jeg havde glædet mig såååå meget til i dag, da vi nu endelig skulle ud og sejle kajak!

Så jeg fløj ud af posen, fik sat vand over til kaffe, og lokket M ud af posen med varm kaffe i koppen.

Herefter fik vi pakket teltet sammen, som vi jo havde slået op inde i selve shelteren fordi vinden stod lige ind og der regnede. Og der må jeg bare sige igen, at det er virkelig fedt med et selvstående telt, hvor man har mulighed for bare at slå det op, uden der skal pløkker i! Men jeg skal nok snart få lavet en telt-guide til jer, det har jeg lovet tidligere!

Nå men teltet blev løftet ud af shelteren, pakket sammen og vi spiste morgenmad med udsigt udover hele skærgården! Igen, den her shelter er uden tvivl den mest velplaceret shelter jeg nogensinde har været på! Du kan se nogle fantastik billede fra solnedgangen aftenen forinden lige HER.

Vi gik af stien på klipperne tilbage til bilen, som med udsigt over skærgården går gennem smuk natur og masser af velduftende lyng. Så pokkers pænt altså.
Tilbage ved bilen fik vi lagt taskerne i og kørte ned til den lille bådehavn.

Den oprindelige plan var, at vi allerede om mandagen skulle have lejet kajakker og sejlet ud med på Sveriges største sø, Värnen. Her skulle vi have haft vores oppakning med og fundet et sted at gå i land og overnatte til dagen efter. Meeeen grundet kraftigt uvejr, lyn, torden og blæst blev det aflyst. Men alt det kan du læse om HER.

Det resulterede jo i, at vi valgte at kører tættere på Gøteborg til en by der hedder Marstrand, hvor denne dags program altså bød på en dagstur ud i skærgården i kajakker!
Den flinke mand fra ”MarstrandKajker” stod klar med 2 kajakker til os. Han spurgte om vi lige ville have en hurtigt omskoling og det skyndte jeg mig at takke ja til!
Jeg har nemlig ikke roet særligt meget i kajak, og alligevel har jeg overfor M fået mig selv til at lyde lidt bedre end jeg er – han blev i hvert fald lidt overrasket da jeg fik fortalt, at jeg altså ikke helt vidste hvad jeg skulle gøre, hvis jeg faldt ud af min kajak.. Men jaja, nu lærte jeg det jo lige hurtigt på land– og så sagde M, at en seriøs omskoling til kajakker ventede hjemme i DK, hvor den står på grønlændervendinger! Jeg håber på nuværende tidspunkt, at vi venter til næste sommer, så jeg ikke fryser ihjel når jeg skal dreje rundt i den kajak…

Men den flinke mand gav en fremragende og skide morsom omskoling på land, hvor han hurtigt gik i detaljer med, hvordan man bruger sin pagaj korrekt så man ikke får for mange vabler eller spilder sine kræfter unyttigt. Og så forklarede han også, hvordan jeg skulle gøre, hvis jeg faldt i vandet, hvilket lidt endte med, at det nok var nemmest jeg svømmede hen til M og så skulle han nok ordne resten. Det hele blev fortalt på den mest humoristisk måde! Det var så sjovt!

Derefter fik vi gennemgået kortet over området, og han forslog os et par forskellige ruter vi kunne tage, samt gjorde os opmærksom på vinden. Derudover fik vi hans mobilnummer og af vide, at hvis der blev noget, så skulle vi ikke tøve med at ringe, så ville han komme ud i sin båd og hente os. Herlig forsikring at have med sig, når man er lidt rookie i det her, som jeg er.

Omkring kl 10.00 kom vi i kajakkerne og sejlede ud af havnen.
Da vi kom lidt længere ud på det åbne vand kunne vi rigtig mærke, hvor meget der stadig blæste, og for en totalt rookie-kajakker som mig, så var det pludselig ikke så skide sjovt at sidde i en kajak med bølger omkring sig. Så mit smil blev en smule anstrengt og jeg må nok indrømme, at jeg blev ret nervøs og direkte opgivende overfor de næste par timer, da det ikke rigtig var så skide sjovt…

Men M var ret hurtigt til at ligge vores rute om og fik mig guidet ind i det han valgte at kalde ”kravelgården”. En lille slugt, hvor der var totalt vindstille. Her kunne vi ro lidt frem og tilbage, uden at møde andre både eller mærke vinden. Det var rigtig godt til mig, da jeg så fik lidt mere styrring og følelse med min kajak. Så efter en tur i kravlegården bevægede vi os igen ud i det mere åbne og tog en runde omkring nogle forskellige småøer. Vi kom forbi så mange vanvittige flotte områder og misundelsesværdige huse med den smukkeste udsigt. Køer, heste og får med de skønneste marker ned til vandet. Så idyllisk og smukt.

Jeg ville have taget et hav af billeder, men grundet min nervøsitet og usikkerhed i kajakken, så kom min mobil ikke rigtig op af min lomme. Sorry. Så det jeg kan foreslå er, at du selv kommer afsted! Det vil du ikke fortryde! Men se lige om ikke du kan gøre det på en dag, hvor det ikke blæse alt for meget. Selv fik jeg i hvert fald skubbet til min personlige grænse i kajakken, i forhold til, at jeg til at starte med bare havde lyst til at vende om og sejle ind igen, grundet bølgerne og blæsten, men pressede mig selv lidt og endte jo med at få en fantastisk oplevelse ud af det!

Efter et par timer på vandet satte vi kursen tilbage mod havnen. Godt med modvind og et par gode bølger af og til, men det gik så fint.

Tilbage på land fik vi afleveret kajakkerne og betalt. Vi gav cirka 480 SEK kr. (330 kr) for leje af to kajakker i 3 timer! Det synes jeg er billigt, i forhold til andre priser vi har set. Og det var altså hos Marstrand Kajaker, og det kan altså anbefales!

Herefter satte vi kursen mod Gøteborg. Efter kun 1 lille time i bil og så holdte vi på en p-plads inde midt i byen. Her gik vi først på jagt efter et lækkert sted at spise frokost. M ville gerne have en omgang svensk ”Kötboller med potatismos” så det var det vi gik efter. Bagefter gik vi på shopping inde i byen. Her kiggede vi mest i friluftsbutikker, særligt ”Naturkompagniet” som er den svenske pandang til ”Friluftsland”. Og M flottede sig med at købe den lækreste trøje fra Patagonia til mig. Patagonia er en af mine favorit mærker, særligt fordi de er førende i udviklingen af at producere tøj der ikke skader vores miljø – det synes jeg er vildt sejt!

Solen stod højt på himlen og inde i byen var der ikke en vind som rørte sig, så vi slog os ned på en lille café, købte lidt kage, kaffe og rosé mens vi nød det dejlige solskinsvejr. Så hyggeligt.

Som jeg skrev i det første indlæg omkring denne tur: One-way ticket til sommerferien er bestilt! Vi rejser om 24 timer! så havde vi jo ikke bestilt en returbillet, da vi ikke vidste hvornår vi ville komme hjem. Men aftenen forinden havde vi aftalt at vi ville tage hjem denne dag efter kajaktur. Så vi fik booket billet til færge afgangen fra Gøteborg kl 22.00. Det passede nemlig helt perfekt med, at vi lige kunne nå at have en halv dag på vandet med kajakkerne og en halv dag med hygge og shopping i Gøteborg. Så nu stod resten af eftermiddagen bare på hygge og så en tur ud og spise rigtig god mad inden færgen hjem.
Vi var tidligere gået forbi en flot og hyggelig restaurant, Noot Nordik, som vi endte med at spise på. Der var virkelig god atmosfære, og sindssyg lækker mad.

M var dog af den overbevisning, at han kun kunne spise en hvoedret, og altså ikke forret. Jeg kunne bare ikke bestemme mig på menukortet, så derfor blev jeg nød til at have en forret også! Men da m er den helt store kaffedrikker ville det passe lidt bedre, hvis jeg fik en dessert.. Så det endte med, at jeg fik en lækker bøf til hovedret og M fik tartar til hovedret. Og til dessert fik m så sin kop kaffe, mens jeg fik tartar som dessert – altså en af forretterne. Tjeneren grinte lidt af os, men synes nu det var den perfekte løsning!
Alt kødet kom fra det lokale højland og tilberedt så lækkert og smagfuldt.
Stedet hedder som sagt Noot Nordik og kan anbefales! Det var i prisklassen middel og med madstandard høj!!

Klokken 22.00 sejlede færgen ud af havnen og turen gik hjem til Danmark. Jeg sov hele vejen og M læste bog og spiste lakridser..

Og sådan fik vi afsluttet endnu et herligt eventyr sammen. Udmattet og træt efter nogle dage med fantastiske oplevelser sammen. Jeg er så glad for at vi tog denne tur, den har været helt fantastisk.

Du kan læse om hele planlægningen af turen lige her: One-way ticket til sommerferien er bestilt! Vi rejser om 24 timer!
Og finde de andre etaper her: Epate 1 // Etape 2 // Etape 3 // Etape 4 // Etape 5

Stort smil fra C.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er det egenligt værd at være blogger?