Spørgsmål til uddannelse og jobbet som ambulanceredder

SOS-kit til vandreferien

Annonce for A-Derma

Når man vandrer handler det jo altid om at pakke indenfor rimelighedernes grænser, da der kun er en selv til at slæbe tasken. Nogle vil sige, at man altid kun skal pakke ”NEED to have” og intet andet, fordi så kan en 5 dags vandretur godt være i en 45L rygsæk med en vægt på 15 kg. Men jeg lægger selv meget vægt på ordet ”ferie” i vandreferie, og synes bestemt også man skal slæbe lidt lækkerier med. Snacks, vin eller hvad man er til. Det er jo ferie og ikke en overlevelsestur!  Og så pakker jeg gerne i en 65L rygsæk og går med 20 kg. Ja der er en betydelig forskel, men igen, man vælger jo helt selv hvad man vil slæbe på!

Dog kan vi bare ikke komme uden om de NEED-ting skal med, uanset om det er ferie eller overlevelsestur. Og herunder NEED er der, foruden kort, kompas, mad og vand, også en lille førstehjælps taske.

Den lille førstehjælpstaske skal kunne hjælpe når man har fået småskader, som fx vabler, solskoldninger, lette forbrændinger, insektstik og små sår.
Så hvad skal man pakke, foruden plaster og vabelplaster?

Jeg har gennem de sidste 2 måneder testet en række produkter fra A-Derma og vil derfor gerne give jer min helt ærlige anbefaling af de produkter som jeg har fundet meget behjælpelige på min vandreferie:

A-Derma Dermalibour+ Repairing Stick, uden tvivl min favorit. En reparationscreme lavet som en praktisk stick! Ligesom man kender en læbepomade, bare meget mere anvendelig. Den virker på tørre læber, som i øvrigt hurtigt kommer når man vandrer grundet varmt vejr med tør vind, eller når det blæser meget, eller når man dehydrer. Og det er jo ikke fordi man som sådan dehydrer når man vandrer, men man sveder meget, eller jeg gør i hvert fald, og når ikke altid at får drukket nok vand før kroppen med sine midler sender signaler på, at der er problemer med væskebalancen. Derfor har jeg ofte meget tørre løber når jeg vandrer, og her er den stick virkelig effektiv! Men altså udover at den kan fikse mine tørrer læber, så er det en reparationscreme som også kan afhjælpe irriteret hud ved fx rifter eller insektbid. Og størrelsen er bare så super praktisk da den passer lige ned i den lille rygsæk-lomme jeg har foran i mit hoftebælte når jeg vandrer!
Det fulde navn på sticken er A-Derma Dermalibour+ Repairing Stick og du får et direkte link til at læse mere lige HER.
Og hertil vil jeg lige sige, at hvis du shopper via linket med rabatkoden “Caroline20” koster denne stick kun 71,60 kr.

Foruden de tørre læber, så er gnavemærker (eller skavsår, som vi siger på nordjysk) en hyppig skade jeg selv oplever når jeg vander. Og hold nu op, hvor er det bare nederen! Sådan en stor fed vabel på hælen kan ødelægge enhver smuk tur. Øv altså. Og ja, så kan man sætte et vabelplaster på, og det lindrer da også, men der er skaden jo sket! Der har det gjort super ondt og der er blod på både sko og strømper, og en sur smiley i ansigtet. Så hvor fantastisk kunne det ikke lige være, hvis man kunne undgå det? Meget fantastisk! Så derfor var mine hænder helt oppe over hovedet, da jeg fik lov at teste denne Barrierecreme. En creme man kan smører på huden, som så danner et skjold der både isolerer og beskytter huden mod de mange gentagene gnidninger der kommer fra sko og strømper når man går.
Det fulde navn på cremen er A-Derma Dermalibour+ Barrier Cream og du får et direkte link til at læse mere lige HER.
Også her vil jeg bare lige sige, at hvis du shopper via linket med rabatkoden “Caroline20” koster denne creme kun 95,60 kr.

Og hertil har jeg faktisk en lille tilføjelse. I ambulance vasker vi meget hænder og bruger rigtig meget håndsprit. Vi gør det faktisk næsten konstant. Og både sæben og spritten slider enormt meget på ens hud på hænder, hvor huden tørrer ud og sprækker. Og så gør det altså nas at bruge håndspritten bagefter! Men nu hvor jeg er begyndt at smører denne beskyttende creme på, så er det et overstået kapitel! Og det er ikke fordi jeg hver gang jeg har vasket hænder så lige skal have creme på, nej nej. Det er bare en gang før vagt, og så måske en enkelt gang på vagt, hvor det er nødvendigt. Det beskyttende lag bliver nemlig ikke vasket af, selvom man vasker hænder!

Nå men tilbage til SOS-kittet på vandreferien…

Når vi nu lige er i gnavemærker / skavsår afdelingen så tror jeg at mange af os kan relatere til andre udsatte områder på kroppen. Hvor huden bliver irriteret og ødelagt af gentagende gnidninger. For mit eget vedkommende er det særligt mellem lårene hvis jeg har for korte shorts på eller nederdel. Nu vandrer jeg aldrig i nederdel, men mine shorts kan godt kravle op eller på anden måde sætte sig, så min hud mellem benene bliver som et stort sår. Og det kan også komme på mine hofter, der hvor hoftebæltet på rygsækken sidder. Og det kan i den grad også give et kedeligt humør, selvom man er omgivet af smuk natur! Men i forbindelse med de andre produkter jeg har testet, så har jeg også prøvet en spray af, som bl.a. indeholder zink og havrekimekstrakt, der har en effektiv beroligende effekt på huden. Så skulle det ske, at man har fået et hudområde der er er godt irriteret og let væskende. Så virker det virkelig godt at spraye denne zinkspray på, som virker udtørrende, holder på fugten, begrænser spredning af bakterier og virker beroligende på huden med det samme.
Det fulde navn på sprayen er A-Derma Cytelium Drying Spray og du får et direkte link til at læse mere lige HER.
Igen, at hvis du shopper via linket med rabatkoden “Caroline20” koster denne spray kun 87,60 kr.

Til sidst vil jeg gerne lige fremhæve denne lille creme. Det sker nemlig lidt for tit at jeg glemmer at smører mine øreflipper ind i solcreme. Og så tænker jeg ikke mere over det, fordi jeg fx går med løst hår eller andet, men så lige pludselig har jeg altså solskoldning på mine ører og det gør altså ondt! Her har jeg haft virkelig god effekt af den lille creme, som indeholde nogle helt særlige ingredienser der er ultra reparerende på hudens øverste lag ved svækket hud. Da jeg en dag også brændte mig let på vores lille jetboil hjalp cremen også øjeblikket med at lindre. Men faktisk er det mest imponerende, at netop denne kombination af ingredienser har en videnskabeligt bevidst effekt på at mindske ar dannelse! Nu har jeg ikke selv haft nogle hudskader, hvor jeg direkte har kunne teste, om jeg ved hjælp af denne creme har fået et mindre ar, men når det sker, har jeg da helt sikkert tænkt mig at gøre det!
Det fulde navn på denne creme er A-Derma Epitheliale A.H Duo og du får et direkte link til at læse mere lige HER.
Også her kan du shoppe via linket med rabatkoden “Caroline20” også koster denne creme kun 55,60 kr.

Og jeg ved, at nogle af jer der sidder og læser med, har de kritiske briller på – det har jeg også altid selv! Så hvorfor vælge de her produkter, fremfor nogle af alle de andre der er på markedet? Ja altså udover, at de rent faktisk har en mærkbar effekt på forebyggelse eller direkte behandling af de småskader jeg selv oplever når jeg vander, så er A-Derma et brand, der arbejder ud fra en vision og forpligtelse om ikke bare at respektere mennesket, men også naturen! Det gør de bl.a. ved alle deres produkter er baseret på den 100% naturlige Rhealba® Havre, og produceret på en fabrik der drives af 80% vedvarende energi som fx solenergi og vandkraft. Produktionsaffaldet omdannes til kompost og deres papemballager kommer fra bæredygtig skovbrug. Tilmed har de droppet den meter lange indlæg seddel og i stedet printet information om produktet på indersiden af selve æsken med 100% plantebaseret blæk!

Og endeligt bliver jeg bare nød til at nævne, at de i deres produktionsområde i Frankrig har opsat bistader omkring markerne og hjulpet fulgebestanden ved at skabe yngleområder. De har plantet et 3 km langt plantehegn i jorden der alt sammen styrker biodiversiteten og dermed kompensere for 381 tons udledt CO2. Det er altså 381 flyvinger tur/retur fra Paris til New York!

Til slut vil jeg bare lige give dig endnu gang fortælle dig, at rabatkoden: ”Caroline20” giver 20% rabat på A-Derma produkter!
Shop via www.webapotek.dk.

Jeg håber du får en dejlig dag,
Smil fra C.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spørgsmål til uddannelse og jobbet som ambulanceredder