Fødselsdag i det fri: detaljer, pakningsliste og billeder

Valnøddebrød over bål

I weekenden holdte M og jeg jo min fødselsdag ude i det fri! En fuldstændig fantastisk oplevelse i de skønneste omgivelser. Hertil blev lokationen for, hvor vi var samt pakningsliste heftigt efterspurgt, så det er alt sammen skrevet ned i dette blogindlæg: Fødselsdag i det fri: detaljer, pakningsliste og billeder
– her finder du også over 20 billeder fra vores dejlige weekend.

På vore lille tur kastede vi os ud i udfordringen om at lave et brød over bål. Det blev en succes, men også med lidt erfaring om, hvad vi skal gøre anderledes til næste gang!

Hvis du skal på tur lige som os, så er det en stor fordel at lave dejen hjemmefra og så tage den med i en egnet skål. Det er lidt besværligt at finde et køkkenbord at ælte på i skoven.. Men skal du forsøge dig med det på bålpladsen i haven, så er det jo ikke noget problem.

Opskrift:
25 g. Gær
3 dl vand
1 håndfuld friske krydderurter (vi brugte persille, rosmarin og timian)
1 håndfuld valnødder
1 tsk salt
1 spsk sukker
2 dl fuldkornshvedemel
Hvedemel
Rør gæret ud i vandet og tilsæt salt og sukker. Hak krydderurterne og valnødder fine (men ikke helt i småstykker) og bland det i. Tilsæt 2 dl fuldkornshvedemel og rør efter hvedemel i til dejen er smidig og fast. Lad brødet hæve mindst en halv time. Når brødet er klar til at blive bagt og ligger i gryden, så drys med groft salt.

Jeg havde læst mig til på nettet, at man med fordel kunne smide bagepapir i bunden af sin bålgryde, herefter ligge 1-2 cm sand og så igen et stykke bagepapir og så endelig dej-klumpen. Med dette skulle man hermed kunne sætte gryden direkte på gløderne, hvorfra brødet ville kunne bage uden at brænde på. Det holdte dog ikke helt stik, brødet blev lidt brændt i bunden, men heldigvis ikke noget man ikke kunne redde ved lige at skrape/skære det væk. Til gengæld smagte brødet helt fantastisk! De friske krydderurter og valnødderne gav virkelig meget smag!

Når man bager brød over bål er det vigtigt der er varme omkring gryden og ovenpå gryden. Dette kan gøres ved at lægge gløder heromkring. Husk derfor at medbring en god handske som kan anvendes til at arbejde med gløder, så du ikke brænder dig!

Erfaring til næste gang må være, at vi ikke sætter gryden direkte oven på gløderne men i stedet ved siden af, og så sørger for at få drejet gryden cirka hver 5. Minut. Dog vil vi stadig lægge gløder oven på låget af gryden.

Den bålgryde vi bruger er denne her fra Petromax, som er sponsoreret af Friluftsland.
Hanskerne jeg har på er velegnet til at arbejde omkring bålet, det kommer også fra Petromax og er sponsoreret af Friluftsland.

Stort smil fra C.

PS hold øje med min instagram profil i dag, hvor der kommer en video op som giver et indblik i mit job hos Forsvaret!

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdag i det fri: detaljer, pakningsliste og billeder