6 gode grunde til at tage på friluftstur i efteråret

Pakkeliste og gode råd til et micro-eventyr i en efterårsweekend

I mit tidligere blogpost skrev jeg om de bedste årsager til at tage på friluftstur her i efteråret, og hvor jeg også fik lovet at komme med et ille bud på en pakkeliste!
Fik du ikke læst blogindlægget, så kan du finde det lige her: 6 gode grunde til at tage på friluftstur i efteråret 

Først vil jeg anbefale dig at få kigget på vejrudsigten i det område, hvor du gerne vil på tur i, for at lige et få et overblik over, hvilket vejr du skal pakke til. Selv bruger jeg www.yr.no – som jeg synes er ret præcise.

Jeg ved ikke, om du kender til en shelterplads i nærområdet eller om du har lys til at prøve kræfter emd et helt nyt sted. I hvertfald kan du klikke ind og læsse dette blogpost, hvor jeg gennemgår, hvordan man planlægger sin tur og finder shelters: Planlægning af friluftstur for nybegyndere + mit favorit sted! 

Når vi tager på et micro-eventyr i weekenderne er det ofte fra lørdag formiddag til søndag eftermiddag. Det synes jeg er uroligt passende, da man så både kan nå hjem fra arbejde og falde til ro derhjemme, få pakket om formiddagen og nå hjem igen til lige at få sat en tøjvask over.

Derfor er pakkelisten ikke særlig lang, da man hjemmefra jo allerede har et sæt tøj på, som man kommer til at gå i begge dage. Mit typiske outfit forud for en tur er min elskede Fjallräven KEB bukser, en langærmet uld-undertrøje, en fiberjakke, en hue, sportsBH, et sæt gode strømper og støvler.
Vil du læse mere om bukserne, så se dette indlæg: Mit mest brugte stykke friluftstøj 

Men der er dog lidt man skal have med i sin rygsæk:

Tøj:
Regnjakke
Uld-underbukser (perfekte hvis der bliver lidt køligt om natten og man er bange for at komme til at fryse i sin sovepose)
Ekstra strømper
Skal der regne, så læs dette indlæg: Tip til et vandtæt overblik over dit tøj i rygsækken

Grej:
Sovepose + evt hovedpude
Liggeunderlag
Pandelampe
Powerbank (hvis man gerne vil have ladt mobilen op)

Køkkenudstyr:
Bålgryde
Bålpande
Palet, grydeske og andet
Kopper, tallerkner, glas og bestik
Chips, slik og vin!
Lighter til at tænde bål
Vand, hvis ikke der er mulighed for at tanke drikkevand der, hvor i går i lejer.
Kølertaske med mad.
Se evt disse indlæg for inspiration til opskrifter:
Valnøddebrød over bål  //  Sprød pizza over bål på 10 min.  //  Bålmad: tigerrejer og masser af grønt i rød flødesovs 
 
HUSK: evt brænde, hvis ikke der er på pladsen eller tilgang til det i området

Synes du ikke om at lave bål, eller er du nervøs for ikke at få ild i det, eller måske skal du være et sted, hvor man ikke tan tænde et bål? Så læs dette indlæg omkring en alternativ måde til at få lavet mad i naturen: 1 stk friuftsgrej som jeg vil anbefale til nye friluftsfolk!

Er du i tvivl om, hvad du skal pakke, hvis du skal være afsted i længere tid end et døgn, så har jeg også skrevet et par indlæg om det. Det ene indlæg indholder en detaljeret pakninglist: Pakkelisten til nye eventyr i vildmarken!
Det andet indlæg indeholder et godt overblik over, hvad der er nødvendigt at have med, og hvorfor: ”Need to have” og ”Nice to have” på vandreturen

Rigtig god weekend,
Jeg håber du skal bruge bare lidt af tiden i naturen!

Smil fra C.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

6 gode grunde til at tage på friluftstur i efteråret