Lørdag den 21. september:
Jeg kom hjem fra døgnvagt lørdag formiddag, hvor jeg havde taget lune rundstykker med fra bageren. Da vi havde spist morgenmad gik vi i gang med at danne os et overblik over, hvad der skulle ske det næste døgn, hvad der skulle pakkes og hvad der skulle handles ind. Og så satte vi ellers i gang!
Pakningslisten i et hurtigt overblik:
Sovepose
Liggeunderlag
Uld-undertøj
Uldstrømper
Hue
Pandelampe
Varm trøje
Regnjakke
En god bog
Brænde + ildstål
Service (bestik, tallerkner, stor kniv, skærebræt, grydeske og stor pincet)
Madvarer*
4L vand
Vin, øl og snacks
(Fødselsdagsgaver til mig!!!)
Herefter var der afgang fra adressen, hvor vi i første omgang kørte ud i Klosterheden. Her gik vi på svampejagt, hvilket var en stor succes! Når man skal på svampejagt er det vigtigt at medbringe 5 ting: en skål, en pensel, en lille urtekniv, en kold øl og en bog om spiselige svampe. Den bog som jeg selv bruger har jeg fået i gave af M, og den kan du finde lige her.
Der er dog også lavet et hav af app’s, hvor du også kan se og læse om mange forskellige svampe, og om de er spiselige eller ej.
Selv fandt vi rigtig mange tragt-kantareller, som er en mere mørkebrun kanteral formet som en tragt (sjovt nok) og den smager rigtig godt, synes jeg.
Ved 17tiden ankom vi til vores lejer – lidt senere end planlagt. Så vi lavede en hurtig opgavefordeling med, at jeg fik pustet vores liggeunderlag op og redt seng, mens M fik sat gang i bålet. Hjemmefra havde M bikset en lækker klump dej sammen med både kryddersalt, persille, basilikum, timian og valnødder. Dette brød skulle vi prøve at lave over bål – for første gang i øvrigt! Jeg tænker at jeg både giver jeg opskriften på brødet samt de erfaringer jeg allerede selv har gjort mig ved at lave brød over bål i et blogpost for sig.
Efter vi havde fået bagt brødet gik vi i gang med at lave aftensmad. Og man kan nemt gøre bålmad helt simpelt! Vi kogte kartofler i en gryde, og da kartoflerne var færdige hældte vi vandet fra og smed en god klump smør ned, så kartoflerne kunne blive smørstegte og sprøde. Samtidig med smørstegte vi et par tomater, et rødløg og et par svampe på en pande. Da de næsten var færdige smed vi bøfferne på som fik ca. 2 min. på hver side. Endeligt varmede vi en bearnaisesovs (købt på glas) på et låg til en af gryderne ved siden af. Og det er i øvrigt det smarte ved disse bålgryder, som jeg har fået sponsoreret af Friluftsland: gryderne kan gå direkte på bålet, og lågene dertil kan også bruges som pande direkte på bålet. Du får lige linket til dem her.
Nå men et simpelt, men virkelig lækkert måltid lavet over bål.
Om aftenen hyggede vi med chips og slik mens vi så solen forsvinde bag trætoppene, og da det blev mørke gik vi i posen. Da det bliver mørkt tidligt på denne tid af året, cirka kl. 21, er det helt kanon at have en god bog med, så man både kan ligge og hyggesnakke i posen men også kan læse lidt i en bog.
Søndag den 22. september:
Min fødselsdag! Wuuhuuu!
Jeg vågende fuldstændig frisk og veludhvilet kl 06.30 til den smukkeste solopgang! Både havet og himlen var lyserød og lilla i flere forskellige nuancer. Som jeg skrev denne morgen på min instagram, så var netop dette ren lykke for mig : Sikke en morgen! Mens det for nogle er lykken at blive vækket med morgensang og gaver på sengen på deres fødselsdag, så er at vågne i min sovepose og se ud til denne smukke solopgang min lykke.
For første gang siden 2014 har jeg glædet mig til idag. Min fødselsdag. De sidste mange år har den været gemt i skyggen af min fars sygdom, som har betydet at jeg har holdt et utal af fødselsdage blandt hvide kitler, hospitalssenge og en usikkerhed rumlende i maven. Men ikke i år. I år er jeg her, i mit rette element, med en varm kakao med bailey serveret af verdens bedste M. Jeg er fyldt med taknemmelighed over livet, trods det i perioder kan gøre så meningsløst ondt. Men jeg er glad for at være her, og lykkelig over de mennesker jeg deler det med. At blive 27 år er som sådan ikke noget særligt, men at have glædesfølelsen tilbage for sin egen fødselsdag er virkelig noget helt specielt. Det er som mørket endelig er blevet brudt – også endda af den smukkeste solopgang.
Jeg fik de fineste gaver af M: den blødeste morgenkåbe og et virkelig sødt sæt nattøj. 2 ting der stod øverst på min ønskeseddel. Men derudover fik jeg også en gave mere, skrevet ind i det sødeste fødselsdagskort, hvor han har inviteret mig til KBH i januar for at hører mit favorit rockband ”Five Finger Deathpunch”. Jeg glæder mig SÅ meget! Hvis ikke du kender dem, så hør en af deres sange, jeg synes de er så fede! Min favoritsang er ”Under and over it”.
Vi lavede en seriøst god morgenmad bestående af spejlæg med ost, ristet brød skrået af det bålbrød vi lavede dagen forinden, avokado, økobacon i ekstra tykke skiver og gårsdagens svampehøst i en cremet flødesovs. Og dertil frisk appelsinjuice! Alt sammen serveret til den fineste havudsigt og til lyden af fuglekvidder. Det var virkelig en helt perfekt morgen!
Efter vi havde spist morgenmad begyndte vi stille og roligt med at få pakket sammen, ryddet op efter os selv og samlet alt affald.
Ved 11tiden forlod vi lejerpladsen og kørte hjem. Min mor havde nemlig sagt, at hun ville kigge forbi hjemme hos os med boller og kage – et besøg jeg ikke ville gå glip af!
Da vi kom hjem brugte vi en lille time på at få pakket ud, hængt soveposer til udluftning, få vores tøj vasket og komme i bad, så vi var klar til min mor kom forbi. Og hvor er jeg bare heldig, at det lige passede med, at hun havde været i Herning og havde muligheden for lige at svinge forbi Holstebro – ellers bor vi nemlig 2.5 time væk fra hinanden! Så jeg nød ekstra meget at sidde ude og spise store chokoladeboller og lækker flødekage i høj solskinsvejr og selskabet af både verdens bedste mammi og verdens bedste M.
Om eftermiddagen smed jeg mig på terrassen iført et outfit der mest minder om ”Kejseren nye kæder” (hvis du forstår sådan en?). Nå men i hvert fald nød jeg til fulde, at jeg tydeligvis havde været det meste artige pigebarn på hele jorden og derfor nu havde 25 grader i baghaven og en kold GT i hånden. Og her lå jeg så og læste i min gode krimi-bog, der i øvrigt tog en skarp drejning (jeg har gang i Blodmånen skrevet af Katrine Engberg) Og mens jeg lå der og stegte var M ude og cykle kalorierne af på landevejen – ikke noget jeg orkede på min egen fødselsdag.
Da han kom hjem gik han i gang med at lave pizzadej . Hvor heldig er jeg lige? Og så stod resten af aftenen ellers på italiensk stemning med hjemmelavet pizza helt fra bunden (inklusiv hjemmelavet pizzasauce). Pizza’erne blev lavet over grillen og de var helt sprøde og SÅ lækre.
Pizza var forresten netop den ret M lavede til mig da vi var på første date hjemme hos ham. Hans pizza’er er stadig de bedtes jeg nogensinde har smagt! Og jeg siger ikke, at det var derfor jeg valgte ham, men det var klart en af de mange grunde.. Du kan læse mere om, hvordan vi mødte hinanden osv. i indlægger her: Ens i tøjet, ucharmerende mængder af sushi og mayo, kostbarhed, højdeskræk og starten på det helt rigtige.
Nå, men i dag er så min anden dag som 27-årig og ikke så skide meget har ændret sig. Jeg har stadig for få timer i døgnet, for mange bolde i luften, nogle tanker der til tider stikker af i en alt for skør retning, samt en evig mission om at være glad hver eneste dag. En mission der heldigvis lykkes de fleste dage.
Mit mål for mit 27. år er at klare de mange udforinger, som jeg ved jeg kommer til at møde, med et smil og lærer af hele processen, også når den er hård. Og så at købe en hundehvalp og en pistol!
Af hele hjertet tusind tak til dig, hvis du var en af da mange der sendte en fødselsdagshilsen til mig i går. Jeg lover at få svaret tilbage på dem alle – det har virkelig betydet meget at få så overvældende mange beskeder!
Stort smil fra C.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Har du en “opskrift” på M’s hjemmelavede pizza ? De ser virkelig lækre ud hver gang !! 😋
Hej Louise, nej desværre 🙁 skal nok forsøge snart at hive en ud af ham! Men indtil videre holder han det hemmeligt…..
Hej Caroline. Hvad gør I med madvarer undervejs på turen? I har en del med – bacon, smør mv – som jeg jo normalt ville opbevare i køleskab? Det er vel ikke koldt nok endnu til bare at lade det stå ude?
Hej Henrik,
Det har vi bare med i en køletaske med fryseelementer i.
Ha’ en god dag.
Hej Caroline
Først tillykke med fødselsdagen, i lørdags.
Hvad er det for en sovepose (mærke) du/i har?
Hilsen Claus
Hej Claus, tusind tak!
Lige i øjeblikket bruger vi bare dem vi har udleveret af forsvaret, men på sigt vil vi gerne købe dunsoveposer.
Ha’ en dejlig dag,