Og kan man så kombinere det hele med hyggen omrking et bål, så bliver det altså ikke bedre![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”44409″ img_size=”large” alignment=”center”][ultimate_heading main_heading=”En ret alle i familien vil elske” heading_tag=”h5″ margin_design_tab_text=””][/ultimate_heading][vc_separator color=”white”][vc_column_text]Der er mange lækre retter, som man kan lave over bål. Men denne er super nem, lige til og en klassisk favorit som alle i familien vil elske at spise. Du skal bruge ganske for ingredienser og den tager heller ikke lang tid at lave.
Sørg for at få tændt op i bålet cirka 15 minutter før, så de store flammer har lagt sig og der er begyndt at komme gløder.[/vc_column_text][vc_single_image image=”44408″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Du skal bruge:
500g. hakket oksekød
1 glas taco-sauce
1 løg
2-3 fed hvidløg
1 dåse maj
1 pose revet mozeralla
1 poser nachos
1 creme fraiche
1 salsa
Evt andre grøntsager der trænger til at blive spist?
Hak, riv eller snit det fint og bland det sammen med kødet.
..opskrift på lækker hjemmlelavet guacamole kommer lidt længere nede i dette blogpost.[/vc_column_text][vc_single_image image=”44394″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]Step 1:
Hak løget fint og pres hvidløget.
Sæt panden over bål.
Tilsæt fedtstof – gerne rigeligt så du undgår noget brænder fast.
Når fedtstoffet er varmt brunes løg og hvidløg af.[/vc_column_text][vc_single_image image=”44396″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]Step 2:
Tilsæt kødet og brun det af.[/vc_column_text][vc_single_image image=”44397″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]Step 3:
Når kødet er brunet af tilsættes majs, taco sauce og evn andre grøntsager.
Lad det stege sammen i 3-5 minutter.[/vc_column_text][vc_single_image image=”44398″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_single_image image=”44399″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]Step 4:
Ta’ panden af bålet og tøm den over på en tallerken.[/vc_column_text][vc_single_image image=”44400″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_single_image image=”44401″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]Step 5:
Fyld chips i bunden af panden.
Kom kødet oven på chipsene.
Top med masser af ost![/vc_column_text][vc_single_image image=”44402″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_single_image image=”44403″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_single_image image=”44404″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]Step 6:
Stil panden tilbage på bålet, og sikre dig den ikke får for hård varm.
Kom et låg over panden og lad den stå i 5-15 minutter. Det hele kommer an på, hvor meget varme der er på bålet, men retten er færdig når osten er smeltet. Jo oftere du løfte låget for at kigge, jo længere tid går der, så det er lidt en balance mellem skal blive færdig, uden at brænde på…
– men det er altså ikke svært![/vc_column_text][vc_single_image image=”44405″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_single_image image=”44406″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]Step 7:
Når osten er smeltet er maden klar til servering!
Jeg toppede den med salas, guacamole og creme fraiche, men det kan du også bare servere i nogle skåle ved siden af, så man selv kan dossere. Eller du kan gøre begge dele?
..opskrift på lækker hjemmlelavet guacamole kommer lidt længere nede i dette blogpost.[/vc_column_text][vc_single_image image=”44407″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_single_image image=”44408″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]Petromax dutch oven (reklame)
Den bålgryde jeg bruger hedder Petromax dutch oven, og den er fra Friluftland.
Den er lavet i støbejern og er en utrolig robust og slidstræk gryde med mange anvendelsesmuligheder.
Det jeg virkelig godt kan lide ved den er, at låget tli gryden netop også er lavet så den kan bruge som en pande.
Til denne ret brugte jeg hele gryden omvendt, med låget som pande og selve gryden som låg. Det fungerede helt perfekt, da chipsene var stablet på panden og med masser af ost, hvilket ikke blev smeltet nemt med den ovn-effekt gryden lavede.
Dette kan man sikkert også opnå ved at bruge fx sølvpapir eller et gammelt grydelåg på sin pande, men hver opmærksom på, at låget ikke rammer osten, så det ikke smelter sammen det hele. Blot et tip.
Hvis du vil læse mere om den bålgryde som jeg har, så klik videre her: Petromax Dutch Oven.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Hjemmelavet guacamole
.. som altså bare smager fantastisk!
2 avocadoer
1 fed presset hvidløg
1 spsk creme fraiche
1 tsk citron
1 tomat (eller 3-4 små)
Salt og peber
Mos avocadoerne, snit tomaterne helt fint, tilsæt alle de andre ingredienser og rør sammen.
Denne guacamole er ikke stærk, å ønsker du den det, så tilsæt chili, eller fx tabasco, hvis det er det du har.
Sæt den på køl indtil du skal bruge den.[/vc_column_text][vc_single_image image=”44395″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Jeg håber dette blogindlæg fik din mund til at løbe i vand og samtidig gav dig mod til selv at lave denne lækre ret over bål!
Du kan også finde andre bålopskritfer her: Bålmad
Ha’ en skøn weekend i det her dejlige vejr,
– Stort smil fra C.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Hvor ser det bare lækkert ud! Skal helt sikker prøves af.